Home > Ontslag
ontslag Doetinchem

Ontslag in Doetinchem

Ontslagen of van plan om ontslag te nemen?

Ons kantoor is u graag van dienst in de regio Doetinchem als u juridische hulp zoekt op het gebied van ontslag. Wilt u als werknemer ontslag nemen of dreigen er ontslagen? Of bent u als werkgever van plan om een werknemer te ontslaan? Laat u dan adviseren door een arbeidsrecht advocaat. Deze kan u alles vertellen over de rechten en plichten van zowel de werkgever als werknemer. De wet geeft namelijk beide partijen verschillende mogelijkheden om een arbeidsovereenkomst te beëindigen. Wij zorgen voor de juiste procedure.

Reden voor de beëindiging

De ontslagprocedure wordt bepaald door de reden voor het ontslag. Is er sprake van ziekte of ongeschiktheid? Of zijn er bedrijfseconomische redenen voor de beëindiging van de arbeidsovereenkomst? Het arbeidsrecht omschrijft alle regels en plichten voor zowel werknemers als werkgevers en zijn voornamelijk ter bescherming van de belangen van de werknemers. Het beëindigen van een arbeidsovereenkomst mag alleen volgens strenge regels.

Wat te doen als u het oneens bent?

Ontslagen worden is nooit leuk, maar soms kunt u er niets tegen doen. Bent u het oneens met uw ontslag en denkt u daar een goede reden voor te hebben? Vraag dan eens om vrijblijvend advies van een arbeidsrecht advocaat. In Doetinchem kunt u hiervoor bij ons advocatenkantoor terecht. Wij kunnen u helpen uw ontslag aan te vechten!

Heb ik recht op ontslagvergoeding?

Dat hangt af van de reden van ontslag en de manier waarop u wordt ontslagen. Als werknemer kunt u niet zomaar zonder geldige reden worden ontslagen. Als ontslag toch onvermijdelijk is, wordt er vaak een ontslagvergoeding uitgekeerd. Deze ontslagvergoeding dient om het inkomensverlies van de werknemer op te vangen. In de volgende situaties wordt er vaak een vergoeding uitgekeerd:

  • Individueel ontslag via de Kantonrechter
  • Collectief ontslag met een sociaal plan
  • Ontslag met wederzijds goedvinden
  • Kennelijk onredelijk ontslag via de Kantonrechter

Voor alle juridische vragen en problemen rondom ontslag en arbeidsrecht kunt u terecht bij onze specialisten. Bel direct 0314 - 79 92 20 voor een afspraak.

Let op! Per 1 juli 2015 gelden er nieuwe regels binnen het ontslagrecht door de nieuwe Wet Werk en Zekerheid. De ontslagprocedure verandert en de ontslagvergoeding maakt plaats voor een transitievergoeding. Er geldt voor kleine bedrijven en oudere werknemers nog wel een overgangstermijn. Lees hier meer.

Menu Title